’t Zonneken en den effenleggere

Zomerfeest Ertvelde is voor locals: talent, medewerkers, publiek, allemaal van eigen bodem, van Ertvelde en omstreken zeg maar. Kon weinig anders of we moesten een dag uitkomen bij ’t Zonneken en den effenleggere. Deze plaatselijke covergroep staat voor ongecompliceerde rock 'n' roll, overgoten met een zonnig straaltje rockabilly.

Meetjeslandse rock 'n' roll

Bij het jonge volk zal ‘t Zonneken al gauw een belletje doen rinkelen. De groep was eerder te gast op evenementen in Sleidinge, Eeklo, Lembeke, Assenede, Bassevelde, Kaprijke, Watervliet en andere plaatsen in het Meetjesland. Met de kersthappening 2017 van de handelskilometer Stoepe, doken ze voor het eerst ook op in Ertvelde.

Tijd om hen een volwaardige plaats te geven op de Zomerfeestaffiche. Met covers van Elvis, JJ Cale, Jerry Lee lewis, Chuck Berry, Stevie Ray Vaughan, Stray Cats, deint er zich een stevige portie rock ‘n’ roll aan.

De bandleden zijn allemaal afkomstig van Oosteeklo, al woont de leadzanger inmiddels in Rieme. Ze bedachten voor zichzelf artiestennamen met een stevig cowboygehalte: Joe Castor (lead guitar), Mr Hayes (drums), Red horse (bas), CCG (rhythm guitar), Doc Holiday (leadzanger) en Little John (drum).

Er staan tijdens het zomerfeest twee drummers op de podium, want de originele drummer die sinds een paar jaar in Amerika woont is toevallig in ’t land en zal nog eens meedrummen.

En wat de naam betreft, daar blijven de bandleden geheim over, “maar zoek er niet teveel achter, het drukt vooral uit dat je ons niet te serieus moet nemen.”

Grote feesttent, zaterdag 7 juli 2018 om 21u
Nadien (23u): The Black Men