Ertveldse Veggie kok in Resto Baptist

Resto Baptist op vrijdag 5 juli 2019 om 19u

Dick Stockman heeft een passie voor koken. Dick kookt alles, maar ontwikkelde een voorliefde voor groenten. Als kok verdiende hij zijn sporen o.a. in de keukens van Dorp 56 (Adegem), Het Hoveniershuis (Wippelgem) de Vitrine, Foodstorms en Publiek (Gent). Na de eerste succesvolle edities met Davy De Sloover (De Stoof) en Marc De Baerdemaeker, zijn we fier dat we Dick als derde plaatselijke kok konden strikken voor Resto Baptist 2019.

Vanwaar de voorliefde voor veggie, Dick?

Voor alle duidelijkheid, vlees en vis sluit ik niet uit, maar ik vind het gewoon leuker koken met groenten en uitdagender om daarmee iets lekkers klaar te maken. Dat we daarmee het dierenleed verzachten en het milieu minder belasten is alleen maar positief.

Wat mogen de gasten verwachten tijdens resto Baptist?

Vers, eenvoudig en lekker, zo wil ik het graag. Het wordt dus een gevarieerd menu met verschillende, gerechtjes die gestoeld zijn op de vegetarische en plant-based keuken. Geen overvolle borden, maar kleinere, behapbare plates die een mooi, kleurrijk en vooral lekker diner vormen.

Je laat je ook inhuren voor homecookings en feesten?

Inderdaad, wie een feestje geeft en niet verlegen zit om een catering die net wat anders is, mag me zeker contacteren. TAKK komt graag langs, met of zonder bediening, aangepaste dranken, etc. Ook take away is mogelijk. Dan kook ik thuis en kunnen de gerechtjes opgehaald worden.

Hoe kom je eigenlijk bij de naam TAKK?

Ik hou van Scandinavië en vooral van Ijsland ... en daar is ‘takk’ gewoon danku. Met TAKK wil ik de mensen voor wie ik kook bij voorbaat al bedanken om te kiezen voor een keuken waar groenten de toon zetten.

Meer info op de facebookpagina van TAKK: https://www.facebook.com/takkfood/

Inschrijven voor resto Baptist kan via dit formulier.