Verenigingenplein op de handelsbeurs

Voor de tweede keer combineren we de handelsbeurs met een verenigingenplein. Centraal in het parochiecentrum stellen lokale cultuur-, sport- en jeugdverenigingen hun werking voor aan een breed Ertvelds publiek.

Het verenigingenplein is geopend op zaterdag 6 juli van 17u-21u en op zondag 7 juli van 14u-21u.

Met het plein willen we het lokaal karakter van de feesten benadrukken en het gemeenschapsleven in het zonnetje plaatsen. We hadden plaats voor 8 verenigingen… het zijn er uiteindelijk 9 geworden. Maak hieronder kennis met de deelnemers.

Herontdek het plezier van een pluimpje slaan bij badmintonclub VAG Evergem BC

VAG Evergem BC staat voor recreatief en competitief badminton. Er wordt gespeeld op dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. Momenteel zijn er 3 heren- en 1 gemengde ploeg in competitie. De jeugdwerking is een groot succes, met 2 gediplomeerde trainers en regelmatige deelname aan tornooien.

Wie wil proberen kan gebruik maken van 2 proefbeurten voor €2 en nadien eventueel lid worden

Alle info via secr.vagevergembc@gmail.com, via de website www.vagevergembc.be of via Carine Van Driessche Carine (secretaris), GSM 0474 206 106.

Infostand van Dansclub 2-step met demonstratie lijndans en swingdans op zaterdagavond in de grote tent

De activiteiten van dansclub 2-step gaan door in het parochiaal centrum te Ertvelde, Lindenlaan 33.  De dansclub is aangesloten bij de federatie Danssport Vlaanderen en biedt verschillende cursussen aan op dinsdagavond. We geven wekelijks lijndansen (behalve tijdens de schoolvakanties) waarvoor geen partner nodig is. In de cursus swingsolution leer je dansen op discomuziek, cha cha, salsa, modern foxtrot, merengue en dit jaar tevens o.a. de bachata. In de cursus Start to Dance leer je stijlvol latin en ballroom dansen.  Maak kennis op onze opendeur op zaterdag 31 augustus 2019 of tijdens de lessen zelf op dinsdag 3 en 10 september 2019.

Contact: Christiaan Dhont en Carine Den Broeder, 0472 47 33 85 dance@dansclub-2step.be, www.dansclub-2step.be

 

Het Ertveldsch Bier Ultimatum organiseert een blindproeverij en verkoopt het boek ‘Belgische Trappisten en Abdijbieren’ aan voordeeltarief.

E.B.U. is niet enkel de afkorting voor Ertveldsch Bier Ultimatum, maar ook voor European Bitterness Units, de graad voor het aanduiden van de bitterheid in bier.  De vereniging heeft tot doel het bewaren en bevorderen van de Belgische biercultuur in de meest ruime zin.

Contact: Freddy Van Daele, Voorzitter E.B.U. vzw, 0478 88 01 69, freddyvandaele@hotmail.com

Haal meer uit je fototoestel bij de Koninklijke vtb Fotoclub Evergem

De Koninklijke vtb Fotoclub Evergem begeleidt amateurfotografen die wat meer willen dan de gebruikelijke huis-, tuin- en keukenfotografie. Hierbij gaat het niet alleen over de technische aspecten van de fotografie, maar ook over hoe je een foto het bekijken waard maakt, door enkele eenvoudige compositieregels te volgen. De clubvergaderingen gaan door in OC De Burggrave, elke vrijdagavond om 20h. Jaarlijks wordt een clubtentoonstelling ingericht in het eerste weekend van april.

Contact: Freddy Hofman: freddy.hofman@telenet.be

Volksdansen en vendelzwaaien bij Sneyssens

Sneyssens is een groep voor iedereen die houdt van een brede waaier aan dansen, volksmuziek of vendelzwaaien.

Met haar repertoire van internationale en Vlaamse volksdansen pakt de groep regelmatig uit tijdens optredens, begeleid door live-muziek.

Ook vendelzwaaien is een onderdeel van de werking. De vlaggen met gewichten synchroon laten bewegen en hoog opwerpen zijn hier de grote uitdaging.

info@sneyssens.behttp://www.sneyssens.be

De Sleinse FilmKlub demonstreert de montage van hun galavoorstelling rond het filmarchief van Martin Segers, dit najaar in het Cultureel Centrum.

De Sleinse FilmKlub (SFK) is er voor mensen die niet alleen een camera in huis hebben, maar er ook nog iets mee willen doen. Een filmpje maken betekent niet alleen beelden schieten, maar ook instaan voor de montage. De leden vergaderen iedere eerste en derde vrijdag van de maand in de polyvalente zaal van het RVT Ave Maria in Hooiwege, 1.

Na het succes van vorig jaar, plant de club een tweede editie van Segers zijn Ertvelde, met nieuw materiaal. Deze voorstelling zal doorgaan op zondag 29 september om 14u in het Cultuurcentrum Evergem. Op de verenigingenbeurs zullen eerste fragmenten zijn te zien

Contact: Joris Laroy, sfk@sleinsarchief.be, http://www.sleinsarchief.be