Foto's 'Typisch Ertvelde' door de jury beoordeeld

zaterdag 09 juni 2018

Op vrijdagavond 8 juni bogen juryleden van vtb Fotoclub Evergem en vtb Diaclub Evergem zich over de inzendingen voor de fotowedstrijd 'Typisch Ertvelde'.

17 fotografen namen deel aan de wedstrijd, met in totaal 53 foto's. Elke fotograaf mocht immers meerdere foto's indienen, met een maximum van vijf. Twee of drie foto's waren onscherp of te klein om mee te nemen in de beoordeling. Verder heel mooie en originele manieren om Ertvelde in beeld te brengen: monumenten (de Stenenmolen was heel populair, maar ook Stoepe en het Mottekasteel), landschappen, natuur, sportsites (atletiekpiste, Arteveldestadion), maar ook mensen en lokale economie (de markt, de brouwerij). Zeker voor het bepalen van de top 3, was het geen gemakkelijke klus.

Alle ingestuurde foto's zullen op scherm worden getoond tijdens het Zomerfeest. Daarnaast selecteerde de jury 15 foto's die worden uitgedrukt op het formaat 20x30cm en op panelen getoond in de handelsbeurs.

Publieksprijs

Naast de juryprijs, is er nog de publiekprijs toe te wijzen. Die wordt gekozen door de bezoekers aan de handelsbeurs op 7 en 8 juli 2018. Op maandag 9 juli om 18u zullen zowel de publieks- als de juryprijs worden uitgereikt in de grote tent op het Zomerfeest. Beide winnaars winnen een ballonvlucht van MADOU.

De fotowedstrijd is een initiatief van Zomerfeest Ertvelde in samenwerking met vtb Fotoclub Evergem, vtb Diaclub Evergem, het gemeentebestuur van Evergem en Madou ballonvaarten.