Zomerfeest Ertvelde heeft haar plannen klaar voor 2021

maandag 24 mei 2021

Met de snel wijzigende COVID-context, is het moeilijk plannen maken, maar dit weekend heeft de kerngroep de knoop voor Zomerfeest 2021 finaal doorgehakt.  We willen dit jaar - zo goed als mogelijk - terug aanknopen met de gekende cocktail van eten, kinderanimatie en optredens.

De aanvraag voor 3, 4 en 5 juli 2021 werd verstuurd aan het gemeentebestuur van Evergem. Op maandag 31/5 zet het College van Burgemeester en Schepenen hopelijk het licht op groen, na advies van de crisiscel op donderdag 27/5.

Barbecue en optredens 

Vorig jaar moest het Zomerfeest omwille van COVID overschakelen op een totaal andere formule. Het werd openluchtcinema op de campus van de Brouwerij Van Steenberge (zomerfeest@themovies). "Dit jaar ziet het er naar uit dat we met de versoepelingen dichter bij het vertrouwde concept kunnen blijven", zegt Bart Van Herck namens de kerngroep.

Dit betekent dat er animatie zal zijn voor de kinderen, barbecue en optredens, weliswaar ingepast in de geldende veiligheidsregels. Het eetfestijn wordt geconcentreerd op de eerste speelplaats van de Vrije Basisschool, die zal omgetoverd worden tot een gezellig dorpsplein. De optredens zullen doorgaan op de tweede speelplaats in open lucht. Zonder feesttent zal er meer het gevoel zijn van een festival, dus we duimen voor stralend zomerweer. Onder andere Nic Caan, Mother Mercury en de Romeo's staan op de affiche. Voor de kinderen voorzien we een indoor speelhal, zodat ouders na het eten nog wat rustig kunnen blijven hangen. 

Op zondagnamiddag zal het Zomerfeest ook de start- en stopplaats zijn voor de Zomerparade van UNIZO, die achter de schermen in voorbereiding is. 

Covid proof

"We toetsten ons programma aan de Covid Event Scan en kregen een positief veiligheidslabel, al staat er wel een stevige planlast tegenover", zegt Bart Van Herck. Er zullen strikte veiligheidsvoorschriften in acht moeten worden genomen. Op verschillende punten zijn er bijsturingen in vergelijking met een 'normale' editie:

  • Een aantal vertrouwde standen zoals de tearoom en de loungebar zijn er dit jaar niet bij. De ventilatie van deze binnenruimten kan minder goed verzekerd worden.
  • Zowel voor de maaltijden als voor de optredens zal gewerkt worden met een reservatiesysteem;
  • De feesten zullen de horecaregels respecteren op vlak van afstanden tussen de tafels en sluitingsuren. Wellicht geldt op dat moment het sluitingsuur (outdoor) van 23u30.
  • Het event is maximaal openlucht. Waar binnenruimtes worden gebruikt, worden ze permanent geventileerd.
  • Mondmaskers zijn verplicht, tenzij aan de tafels.
  • De optredens gaan door voor een zittend publiek.

Zomerfeest 2021 vindt plaats op 3, 4 en 5 juli op de campus van de Vrije Basisschool Ertvelde en het parochiecentrum, Lindenlaan 33-35.

Voor de laatste actualiteit hou je best de website en de facebookpagina van het Zomerfeest in de gaten, want COVID verplicht ons om permanent te schakelen.

Om alle hygiënemaatregelen te kunnen verzekeren, zijn er nog extra vrijwilligers welkom. Mensen die willen bijspringen kunnen zich melden op info@zomerfeestertvelde.be.