Onze artiesten voor 2022

Zaterdag 2 juli 2022

Woesten, Nederlandstalige rock, 20u30

De Nederlandstalige rock van Woesten grijpt terug naar de onmacht en de liefde van Gorki, Noordkaap, De Mens, Tröckener Kecks en The Scene. Ze mengen de ziel van hun idolen met een potje stevige gitaarpartijen, herkenbare refreinen en een snuifje show. Zanger Bart, drummer Kristof en bassist Nico koppelen hun jarenlang vertoeven in duistere kroegen en energieke muziekgroepjes aan het onmiskenbare talent van jonge wolf Elia De Mey, die nonkel moet zeggen tegen Zaman van Ze Noiz. Waarom we dit vermelden, wordt bij een live-concert snel duidelijk. De ervaren Eeklose muzikant Mátyás legt er  met zang en toetsen een mooi sausje over.

Never2Late, coverband, 22u30

Bijna niet te geloven, maar het is al van 2016 geleden dat Never2Late nog eens op het Zomerfeestpodium stond. Dringend tijd om daar verandering in te brengen. Never2late brengt een mooie afwisseling van hits en stijlen, dansbare covers en meezingens: Arno, U2, Bowie, Radiohead, Sham the Sam, The Monkeys, Red Zebra, etc. De voorbije twee jaren werd de bezetting en het repertoire herzien. Benieuwd om deze energieke band opnieuw aan het werk te zien!

Never2Late is: Chris Coene (lead/backing vocals), Ann Huysse (lead/backing vocals), Davy Engel (lead/backing vocals), Fred ter Borg (Keyboards), Erwin Andries (drums), Wim Neyt (Lead guitar) en Johnny Welkenhuysen (bas).

 

Zondag 3 jui 2022

Lunchen met Too Sharp (12-14u)

Met Too Sharp serveren we twee lokale topmuzikanten. Werner Meert woonde jaren in Ertvelde, maar verhuisde inmiddels naar Boekhoute. Werner is leraar jazz en poppiano op het MUDA in Evergem. Hij begeleidde bekende namen als Schatteman en Couvreur, Jo Vally, Eddy Wally, Frans Bauer, Rene Froger, Johny Logan en The Four Degrees. Zielsverwant Artist Jurgen Willems woont in Sleidinge en heeft net als Werner, een conservatoriumopleiding achter de rug. In de streek is Jurgen bekend als keyboardspeler bij ‘Cats in the Attic’ en ‘The Shakers’. Vorig jaar waren ze er voor de eerste keer bij en de klik was er meteen. Welkom terug, heren.

Patrick Moreno (18u-19u30)

Met zijn crooner-stem brengt Patrick Engelstalige en Nederlandstalige meezingers. Met ‘Hey hey mensen’  bracht hij in 2018 een eigen versie uit van ‘’t Is weer voorbij die mooie zomer’. Gerard Cox reageerde persoonlijk zeer enthousiast en het nummer is sindsdien te horen op diverse radiozenders in Vlaanderen en Nederland.

Camille (22u15)

Van een illustere onbekende zong Camille Dhont zich de voorbije jaren tot hitsensatie in de Vlaamse muziekwereld.

Bekend van Like Me, hits met Regi Penxten (Vergeet de tijd), Liefde voor muziek en The Masked Singer (winnaar 2022), moet je al van een andere planeet zijn om haar niet aan het werk te hebben gezien. Camille heeft trouwens iets met Evergem, meer bepaald met componist en tekstschrijver Stefaan Fernande uit Rieme die in september 2021 onverwacht overleed. HIj was het die de hit 'Vuurwerk' schreef voor Camille.

Fier om haar op zondagavond 3 juli live te kunnen presenteren op het Zomerfeestpodium in Ertvelde. Vooraf bieden we met 'The Singing Masks' een eigen versie aan van The Masked Singer, met 6 Ertveldse verrassingsgasten. Via de Zomerfeestwebsite kun je meeraden wie achter de maskers verscholen zit.

Maandag 4 juli 2022

De ‘Jolator’ als trekpleister voor de senioren op het Zomerfeest (14u30)

Voor de seniorennamiddag op maandag 4 juli hebben we een bijzondere gast. Johan Blanckaert uit Sleidinge zal met zijn Jo-Lator de senioren entertainen. Naast Johan zelf, is het vooral zijn volautomatisch looprekje (rollator) dat de show steelt. Niet alleen de senioren, maar ook het looprekje zelf gaat aan het dansen tijdens het optreden. Een uniek schouwspel dat zelfs door de VRT werd opgepikt in ‘Iedereen Beroemd’. Het technisch wondertje werd in elkaar gezet door Ruben Wulgaert (PROP creative experience), een gekend gezicht voor de trouwe zomerfeestbezoeker. Beluister hier een interview met Johan op Radio2.

Too Sharp (19u-21u)

Zie hoger.

Freddy Wally (22u30)

Het stond in de sterren geschreven dat Eddy Wally tribute artiesten zou inspireren. Freddy Wally is zo’n 'Voice-Over of Europe' die het oeuvre van Eddy vol respect en toewijding nieuw leven inblaast. In Ertvelde gooit hij zichzelf voor een kritisch publiek. Benieuwd hoe Freddy het ervan afbrengt. Een troef is alleszins dat hij ook zijn Wallettes meebrengt.