Onze artiesten voor 2023

Zaterdag 8 juli 2023

Julius, jonge band met o.a. Evergemnaar Pieter Platteau, 19u00

JULIUS is een driekoppige band, bestaande uit Pieter (22) uit Evergem, Emiel (24) uit Nijlen en Bart (25) uit Lier. Na twee jaar studiowerk willen ze nu zoveel mogelijk spelen, hun muziek delen en de mensen laten dansen. Het trio besloot het pad van de synthpop te bewandelen, een moeilijk genre om op te vallen tussen het enorme aantal andere synthpopbands, maar ze doen het professioneel en overtuigend. Ook het visuele krijgt heel veel aandacht. Muziek waar je een goed gevoel van krijgt.

De Jartellen, Topensemble van blazers die dikke ambiance brengen, 20u30

Blazers zijn in. De Jartellen zijn intussen een gevestigde waarde in het ambiance-wereldje, met passages op Tomorrowland, Gentse Feesten, Kamping Kitch, etc. Glimmende saxen en trompetten, zwetende muzikanten en een uitgebreider repertoire dan eender welke hedendaagse coverband! Hier kijk je nog eens van op!

Mother Mercury. Coverband Queen, 22u30

Mother Mercury is geen doordeweekse coverband die toevallig wat Queen hits speelt of een valse snor opkleeft. Mother Mercury bestudeerde Queen met een vergrootglas. De songs, de sound, de kledij, de bewegingen, het materiaal, de energie,… noem maar op en zij hebben het zich eigen gemaakt. Mother Mercury is de beste en meest authentieke Queen coverband van België. We will rock you. Are you ready, Freddie!

Zondag 9 juli 2023

Indalo, 18u00

Indalo is een kersverse Indie band met in de kern 2 boezemvrienden Victor Haché en Aaron De Wispelaere, beiden uit Evergem. Voor de gelegenheid worden ze voor hun optreden in Ertvelde aangevuld met een bassist en drummer.  Hun muziek is een mix van indie-rock en folk-invloeden, gekruid met een eigen ‘Indalo-toets’. Met hun melancholische, introspectieve en catchy nummers is Indalo de ideale band om de overgang te maken van het middag- naar het avondprogramma.

Luke Albert Junior, 19u00 

Met de naam Luke Albert Jr. maakt Luc Verstraete (Evergem) een verwijzing naar Luke Walter Jr., de gewezen frontzanger van Blue Blot, en naar zijn vader zaliger (Albert), die altijd zijn grootste fan was. Luke neemt al van kindsbeen deel aan zangwedstrijden en heeft sindsdien de podiummicrobe goed te pakken. Een muzikale cameleon, die solo of met liveband zijn publiek weet te bespelen met covers van Robbie Williams, Ed Sheeran, Elvis Presley, Stan Van Samang (De Ster), Rob De Nijs en tal van andere artiesten. Samen met producer Johan Engels (Noloxbox, Ertvelde) bracht hij ondertussen een Engelstalige en Nederlandstalige CD uit, maar live op het Zomerfeestpodium heeft toch net dat tikkeltje meer.

Aaron Blommaert met live band, 22u30

Met zijn rol in familie en als presentator van Tien om te zien en The Voice van Vlaanderen, kent iedereen hem al als acteur en presentator. Nu wil Aaron Blommaert het ook als zanger maken. Hij heeft inmiddels een platencontract op zak met Univeral Music en voor de zomer komt zijn eerste single uit.

Blommaert was als zanger al actief bij het groepje Bobby, maar die band houdt op met bestaan. Zingen gaat de 20-jarige alleskunner voortaan solo doen, en hij kiest naar eigen zeggen voluit voor Nederlandstalige poprock.

Deze zomer toert hij met een live band. Hij doet een beperkt aantal optredens, waaronder Zomerfeest Ertvelde. “Ik ga ervoor zorgen dat mensen de nummers mee kunnen zingen”, zegt Blommaert nog. “Dat vind ik zelf ook altijd het leukste bij andere artiesten. Nog even geduld en jullie zullen het wel horen.”

Maandag 10 juli 2023

Glenn Thienpondt, 19u30

Met Glenn Thienpondt hebben we een geboren en getogen Gentenaar op het podium. Niet te verwonderen dat hij zijn eerste stappen op het grote podium zette op de Gentse feesten, in het voorprogramma van Christoff, op de Korenmarkt. Hij bracht ondertussen verschillende singles uit die de hitparades bereikten bij de Vlaamse radio's.

In 2016 werd Glenn Prins carnaval van België. Hij weet dus wat ambiance maken is. Vandaar dat hij onze aprèsski op maandagavond mag openen.

Johan Veugelers, 21u00

Zowel in Vlaanderen als in Nederland is Johan Veugelers een graag geziene gast. Na zijn geslaagde avontuur bij The Sunsets – ze stonden op zowat alle grote podia inclusief dat van Het Schlagerfestival in Hasselt – ging hij solo en trok hij resoluut de kaart van de feestmuziek met een hoog meezinggehalte. Gewapend met zijn accordeon maakt hij sindsdien heel wat festivals en feesttenten onveilig. Want daar staat Johan voor garant… 100% feest!

Yves Segers, 22u00

Meer dan 30 jaar na “Ik schreeuw het van de daken” zingt iedereen deze klassieker nog steeds mee. Naast deze hit heeft Yves uiteraard nog heel wat andere knallers in zijn repertoire: “Café De Zwaan”, “Waar zijn die handjes” en “Waar is mijn vleeskroket” zijn maar een kleine greep uit Yves’ rijke ambiancerepertoire. Leute en plezier verzekerd!