Welke bekende Ertveldenaren zitten er onder onze maskers?

Op zondag 3 juli presenteert Zomerfeest Ertvelde een eigen editie van het populaire tv programma ‘The Masked SInger’.  We transformeerden 6 gekende Ertveldenaren in 6 nieuwe figuren: Pommetje, Froggie, Unicorn, Panda, Neintju en Bloempie. De ganse maand juni geven we via onze Facebookpagina en website hints en tips weg en kunnen de Ertveldenaren raden wie er achter de maskers verscholen zit.

Maak in deze clip kennis met onze zes kandidaten.

Om te achterhalen wie er achter de maskers zit, zul je meer nodig hebben. Probeer aan de hand van de hints in onderstaande voorstellingsfilmpjes uit te vissen welke bekende Ertveldenaar er onder de maskers zit. Vind je het niet meteen, geen paniek, de komende weken volgen nog tips. Daarvoor zeker onze facebookpagina liken!

Kijk ook op onze nieuwspagina voor bijkomende tips van de laatste dagen.

De geboorte van een nieuw idee

Het idee van The Masked Singer is er een van Shona Bral, die deel uitmaakt van de kerngroep van Zomerfeest Ertvelde. Shona: “De voorbije maanden wisten we 6 gekende Ertveldenaren te strikken voor ons initiatief. Bekende mannen en vrouwen uit verschillende leeftijdsgroepen. Iedereen zal er zeker een aantal van kennen”.

Om haar ambitieuze plan te realiseren sloeg Shona de handen in elkaar met Johan Engels van Noloxbox, een Ertveldse producer die professioneel al menig artiest op radio en tv heeft gezet. Als dorpsgenoot was Johan meteen gewonnen voor het zotte idee. Hij nodigde de kandidaten uit in zijn studio om een paar ‘basics’ aan te leren. Johan: "Bijzonder om te zien hoe deze mensen uit hun comfortzone stappen. Het zijn allemaal Ertveldenaren die totaal niet met ‘optreden’ of een muzikale carrière bezig zijn. En als ik eerlijk ben: ik ben verrast van hun nummerkeuze én van hun prestatie! Wat ik hier in mijn studio hoorde tijdens de mini-coachingsessies, stemde mij zeer positief.  Elk ‘masker' koos voor een stevig ambiancenummer. Ik ben er gerust in: het gaat knallen! Ertvelde zal opkijken van het resultaat!”

Live show op zondag 3/7 om 20u

De zes ‘Singing Masks’ worden op zondagavond 3 juli om 20u tijdens de liveshow aan het publiek getoond en tijdens de show ook ontmaskerd. Het geheel wordt aan elkaar gepraat door de sympathieke Eekloose presentator en muzikant Geert Faes.

Chris Coene, die de avond ervoor nog te zien was bij Never2Late, zal tijdens de show een paar nummers brengen, maar hoogtepunt zijn vanzelfsprekend de maskers met hun zelf ingezongen nummer:

•             POMMETJE brengt ‘Ik Hou Van U’ van Noordkaap;

•             FROGGIE zingt ‘Can’t Get Enough Of Your Love’, een nummer van Barry White;

•             UNICORN gaat voor ‘Levitating’ van Dua Lipa;

•             PANDA brengt ‘Mooi ’t Leven Is Mooi’ in de versie van #Like Me;

•             NEINTJU koos voor ‘I’m So Exited’ van The Pointer Sisters;

•             BLOEMPIE viel voor ‘Sunny’ van Boney M.

De volgorde van de optredens wordt bepaald door het publiek. Het masker dat op voorhand het meest werd geraden door de Ertveldenaren, treedt als eerste op en wordt daarna meteen ontmaskerd. Verwacht je aan een paar stevige verrassingen en een spetterende avond!

Hoe doe je mee?

Vanaf 3 juni (als al onze kandidaten zijn gelanceerd), tot zaterdagavond 2 juli kan je via onze site meeraden wie onze Singing Masks zijn. Tijdens de live show wordt er één winnaar per Masker uitgeloot. Alle inzendingen met 6 juiste namen gaan in een aparte urne en maken kans op de superprijs.

Je kan per email-adres 2 keer mee doen. Dus als je na je eerste inzending van gedacht verandert, kun je de antwoorden in een tweede poging eventueel aanpassen. Wil je daarna nog stemmen, dan zal het via een ander adres moeten.

Met dank aan onze sponsors: Argenta, Bakhuis Cyriel, Demaco, Noloxbox en La Vinoteca.