Zomerfeest 2022 eindigen met de ultieme Zomerhits. Help je kiezen?

Op maandagavond (en dinsdagmorgen) zal Discobar TCM het Zomerfeest afsluiten met de ultieme Summer top 20. Jij kunt ons helpen bij de samenstelling ervan. We gingen grasduinen in meer dan 60 jaar popgeschiedenis en maakten een voorselectie van 60 nummers. Graag vernemen we de komende weken welke nummers volgens onze Ertveldenaren de 20 beste zomerhits zijn. Kijk, luister en kies via deze link: https://poll.fm/11122225 

Bij de voorselectie hanteerden we volgende criteria:

  • We kozen uitsluitend voor 'zomer'hits, wat betekent dat de nummers ten vroegste in mei en ten laatste begin augustus van een bepaald jaar de hitlijsten binnen kwamen; 
  • Het zijn Europese en/of internationale successen . Helaas betekent dit dat er zo goed als geen Nederlandstalige songs bij zitten, ook al waren ze hier bij ons hits. De grote uitzondering: E Viva Espagna van Samantha! Een zomerse wereldhit.

Merk op: het is niet omdat er in de titel wordt verwezen naar de zomer, dat het daarvoor een zomerhit is/was. Zo zul je vb. Holiday van Madonna niet in de lijst vinden (want dat kwam pas in september 1983 uit). De Holiday-Rap van Mc Miker G & DJ Sven staat er dan weer wel bij, want dat kwam uit begin juli en was in 1986 een Europese monsterhit.

Uiteraard kunnen we niet rond de klassiekers zoals Kaoma met Lambada, maar we kozen ervoor om ook die zomerse one-hit wonders niet te vergeten. Je vindt dus ondermeer DJ Bobo met Chihuahua en The Ketchup Song van Los Ketchup terug.

Het oudste nummer in onze lijst is er eentje uit juli 1959 en zelfs een Belgisch product: Rocco Granata met Marina. Een wereldhit van formaat!

Het recentste nummer is er eentje uit 2020: Jerusalema van Master KG. Oorspronkelijk kwam het uit in november 2019, maar zonder veel succes. Op 10 juli 2020 werd een nieuwe versie gelanceerd en het werd zonder twijfel één van de grootste zomerhits ooit… Het bijhorende dansje zal voor altijd een positieve herinnering blijven aan een periode die we liefst zo snel mogelijk vergeten…

We nodigen jullie uit om mee te stemmen en samen de ultieme zomerhit top-20 te bepalen! Om het jullie gemakkelijk te maken en/of het geheugen op te frissen, kun je bij elke optie zelfs het video-clipje bekijken.

Je kan 5 nummers aanduiden die volgens jou niet mogen ontbreken. Voorlopig krijgt je al meteen de resultaten te zien, maar die optie gaan we enkele dagen voordien sluiten zodat het nog een beetje een verrassing blijft.
Voor de die hards even meegeven dat de IP-adressen elke dag worden gewist. Als je wil, kun je dus elke dag opnieuw stemmen voor jouw favoriet!

De 20 nummers met de meeste stemmen worden onze top 20. Die wordt integraal gedraaid op de slotavond van het Zomerfeest (maandag 4 juli). Afkomen voor deze superstart van de verlofperiode!