Zomerfeest = kinderfeest

Het Zomerfeest is verweven met de Vrije Basisschool en heeft een bijzonder hart voor kinderen.

Doorlopend kinderplein

Springkasteel (tot 12 jaar), ballenbad, volksspelen, smijt- en viskraam, reuze gezelschapspelen, circustechnieken en schminkstand.

Lekker eten en drinken

Frietjes, ijses, wafels, pannenkoeken,... de verleiding is groot op het zomerfeest. Een gans jaar door zoetigheden is van het goede teveel, maar in het Zomerfeestweekend kan er al eens iets meer. In de vakantie ravotten we de extra calorietjes er wel af.

Elke dag om 19u: poppenkast met nonkel Rik

HOKUS POKUS P…noemt het verhaal van nonkel Rik dit jaar. ‘Dolle Pol’ wil af van het sprookjesbos.Hij heeft een duivels plan uitgewerkt om, met de hulp van de ‘grote mensen’, alle bomen weg te doen. Het einde van het bos loert, tenzij ‘Zakje’ … Speeltijd ongeveer 20 minuten. (foto vorig jaar mag blijven).

Ponyritjes

De pony’s van Fatima staan klaar op zaterdag om 18u30 en zondag om 16u30.

Zondag om 14u30 Cirkusact YANIMO (tot 15u15)

Jan Van Berckelaer, op het podium YANIMO, is circusdocent en -artiest. Hij werkt zonder woorden en met de kracht van het gebaar. Hij brengt een spektakel met jongleeracts, handstandmanipulaties op een te klein tafeltje, dansend vuur en enthousiaste vrijwilligers. Gedragen door een gezonde dosis slapstick en een sterke bewegingstaal werkt hij toe naar een ongeziene en verbluffende finale. Voor kinderen en families!

Na zijn act in de grote tent is YANIMO later in de namiddag nog aan het werk op stelten en met een vuuract.

KindersminckenPonyritjesSpringkasteel
VisspelPoppenkast met nonkel Rik
Volksspelen