De Heren van Zichem

In de beginjaren van het Zomerfeest was het lokaal (later de tent) van “de heren van Zichem" zeer populair.  Het was genoemd naar de Vlaamse televisieserie “Wij, Heren van Zichem”, uitgezonden op de BRT tussen 1969 en 1972. De medewerkers in het café waren gekleed in de figuren uit de serie. Er speelde doorgaans een orkestje in het café en er zouden ook fragmenten toneel zijn gespeeld. Maurice Van Laere schitterde er in de rol van Pastoor Munte.

Het café was aanvankelijk vooraan in een klasje langs de Lindenlaan dat later werd afgebroken om de ingang te verbreden. Later zaten de heren van Zichem in een tent in de hoek van de tweede speelplaats.

Een leuke anekdote: Maurice ging zich thuis (overzijde Lindenlaan, meubelzaak) kleden als pastoor Munte. Toen hij verkleed terug de straat overstak naar de speelplaats waggelde hij, deels omdat hij slecht te been was, deels omdat hij gedronken had. Al snel verspreidde zich het nieuws dat de (echte) pastoor van Ertvelde flink aangeschoten op het zomerfeest rond liep.